Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Tre duktiga Kumlatjejer fick stipendium

Emma Engström och Maya Aronsson har förutom tagit studenten fått ett stipendium. Emma Engström och Maya Aronsson har förutom tagit studenten fått ett stipendium.

Maya Aronsson, Emma Engström och Jessica Thell har i dagarna tagit studenten från vård- och omsorgsprogrammet. Dessutom har de fått ett stipendium från Kumla kommun för väl genomförda studier.

Emma Engström och Maya Aronsson går båda på Alléskolan i Hallsberg. Jessica Thell går på Rudbecksgymnasiet i Örebro. Alla tre har fått goda omdömen från skolan och har varit duktiga, seriösa och ambitiösa under sin gymnasietid. 

- Att ha en hög ambition med sitt yrkesval bådar gott inför arbetslivet. Jag skulle säga att de valt ett framtidsyrke och det finns stor efterfrågan på utbildad vård- och omsorgspersonal. Jag hoppas att de kommer fortsätta vara stolta över sitt yrkesval och vara verksamma länge inom vård och omsorg, säger Annica Sjöqvist som är socialnämndens ordförande.

Om Stipendiet

Socialnämnden i Kumla kommun delar årligen ut stipendium till elever från Kumla kommun som läser på vård– och omsorgsprogrammet. Förutom äran får stipendiaterna 5 000 kr.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-11 12:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.