25 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumling har startat podd om Coronavirus

Coronaviruset har, eller kommer att, påverka många på ett eller annat sätt. Nu finns en podd om viruset. Foto: PrivatCoronaviruset har, eller kommer att, påverka många på ett eller annat sätt. Nu finns en podd om viruset. Foto: Privat

Kumlingen Camilla Sydner Svensson har startat en podd som enbart handlar om coronaviruset. Ett avsnitt om dagen är det tänkt att bli. - Förhoppningsvis kan folk ta till sig infon på ett bra, enkelt och samlat sätt, säger Camilla.

Camilla Sydner Svensson är 38 år och bor i Kumla. Precis som väldigt många andra har hon den senaste veckan följt Coronavirusets framfart. Men Camilla har tagit det ett steg längre och startat en podd om viruset.

"Vi tolkar på olika sätt"

- Det är jag och min kompis Adam Leitzler som startade den i torsdags kväll efter ett träningspass, vi döpte den helt enkelt till Coronapodden. Tanken är att vi dagligen ska prata om aktuella ämnen runt Corona, säger Camilla.

Camilla Sydner Svensson. Foto: Privat.

Inspelningen sker i Örebro varje dag. Varför startade de då en podd om Coronaviruset?

- Vi har pratat om Corona varje dag sen det drog igång. Vi läser massor med nyheter, vi tolkar på olika sätt, jag undrar saker, Adam undrar saker och alla i vår omgivning gör också det, så idén är att vi forstätter prata om det.

-  Sen bjuder vi in gäster på olika teman så vi kan få svar på våra frågor och funderingar, samtidigt bandar vi det och förhoppningsvis så känner folk igen sig och kan ta till sig informationen på ett bra, enkelt och samlat sätt.

Inte rädd för att själv drabbas

- Alla har inte tid att scanna av media och just poddformatet där det samlas på 15-20 min, så kan man lyssna samtidigt som man gör något annat.

I det senaste avsnittet hade de med Gustav Johansson från ICA Maxi i Kumla. Tre avsnitt är gjorda, tanken är att producera sju avsnitt kommande vecka. Vad har då Camilla själv främst för känslor kring viruset?

- Jag svänger från dag till dag skulle jag säga, jag är just nu mest orolig för våra gamla, det är de som är i riskgruppen. Men även ekonomin, och då tänker jag främst på småföretagare som restauranger, hotell, utbildning, konferens och såna branscher som får det tufft nu. Själva viruset är jag inte så rädd för att få, jag är 38 år och frisk, avslutar Camilla Sydner Svensson.

För den som vill lyssna är adressen Coronapodden.se

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-14 19:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.