28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Yxhults Alex omutlig mot E-tuna

FOTBOLL: Yxhults IK kom till Eskilstuna på lördagen med ett ganska decimerat lag på grund av sjukdomar, avstängningar och skador men med inställningen att kriga för minst en poäng - och lyckades få 0-0.

Olle Andersson och Alex Berger höll hemmalaget stången.

Eskilstuna som har ambitionen att ta steget upp i div 2 lyckades inte trots ett antal spetsspelare framåt slå hål på YIK. Spelmässigt vad gällde bollinnehav dominerade man (65-35) och skapade ett antal  rejäla målchanser. 

Alex Berger i Yxhults mål ville annat och var för dagen omutlig. Tillsammans med ett fantastiskt kompakt försvarsspel lyckades gästerna få med sig en poäng.

Trots hemmalagets speldominans var Yxhult även ytterst nära att fixa en trepoängare på de få chanser man skapade.

Dagens hjältar vid sidan av målvakten Alex Berger som måste nämnas var mittbackstrion Olle Andersson, Gunnar Knutsson och Ali Reda.

Nu väntar Bosna på Moabvallen kommande lördag. (Ove L)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2018-09-01 21:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.