Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Stölder vid gravar vid Kumla kyrkogård

Göran Appelskog vid sin fars grav på Kumla kyrkogård. Foto: Anders BjörkGöran Appelskog vid sin fars grav på Kumla kyrkogård. Foto: Anders Björk

Trots att det skiljer ett par hundra meter mellan gravarna till Göran Appelskogs föräldrar så blev båda bestulna på allt blomsterarrangemang i helgen. - Att man kan sjunka så lågt, frågar sig Göran Appelskog.

​Göran Appelskogs båda föräldrar ligger begravda vid Kumla kyrkogård. I fredags passade Görans syster på att göra fint vid gravarna inför helgen. Hon såg till att hinkar med nejlikor och murgröna hängdes dit.

Men under söndagen var allt borta.

Flera drabbade, men hur många?

- Jag vet inte precis vad kostnaden var, men hon brukar göra det väldigt fint alla fall, så det kostade nog en slant, säger Göran vid sina fars grav.

Men det är framförallt respektlösheten som smärtar mest. Vetskapen att någon tagit sig dit för att stjäla. Noterbart är också att gravarna ligger ett par hundra meter från varann. Så väldigt mycket tyder på att det är flera som drabbats av stöld i helgen.

I Facebookgruppen “Vad händer i Kumla?”, påtalar också flera, förutom Göran, att det stulits vid gravar som de är ansvariga för.

Göran Appelskog har ingen aning om vem som ligger bakom, men han tycker det är lågt.

- Man ska inte stjäla överhuvudtaget, men att stjäla från gravar är extra illa. Jag förstår inte hur man kan sjunka så lågt, avslutar Göran Appelskog.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-01 16:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.