Gå till innehåll
Kumla / Fotboll

Runt 20 unga var med och spelade fotboll i Kvarnparken under tisdagen. Foto: Anders Björk

De ordnar spontanfotboll i Kvarnparken

Publicerad: 2 August 2022 13:45

För fjärde året i rad anordnar Kumla Bostäder och IFK Kumla spontanfotboll i Kvarnparken. Denna vecka spelas det för fullt. - För oss är det viktigt att visa att vi har ett samhällsengagemang, säger Christian Liljenhed, ordförande i IFK Kumla.

Det är andra veckan denna sommar som fotbollen på aktivitetsplanen mitt i Kvarnparken anordnas. Första veckan man körde var i juni och nu spelas det igen måndag till torsdag mellan klockan 12 och 14. 

Christian Liljenhed är ordförande i IFK Kumla sedan flera år.

- För oss och även för Kumla Bostäder är det viktigt vi visar att vi har ett samhällsengagemang. Vi bedriver ju vår verksamhet i Idrottsparken, men vill visa upp oss i hela kommunen. 

- Men alla vill inte spela organiserad fotboll utan vissa nöjer sig med att spela spontanfotboll och det är viktigt att det möjliggörs att de som vill det kan göra det, säger ordförande Christian Liljenhed.

Får IFK Kumla in nya spelare genom detta?

- Absolut, vi har ju hållit på med detta nu några år och det har börjat några nya efter att först varit med här. Och det är även vanligt att föräldrar kommer ut och frågar om deras barn kan få börja i IFK och alla är såklart välkomna att börja.

“Viktigt visa vi finns”

Runt 20 spelare är med denna dag. Några av spelarna är från IFK Kumlas yngre pojk- och flicklag som finns på plats för att vara med. 

Även undertecknad hoppade med en stund, dock är det högst oklart om det blev nån förstärkning till laget genom det inhoppet. Snarare tvärtom.

De som inte spelar i klubb då, försöker IFK Kumla övertala dem att börja?

- Vi talar om att möjligheten finns. Sen som sagt, många vill inte utan tycker det räcker med spontanfotboll här i Kvarnparken. Men det är ändå viktigt för oss som förening att visa att vi finns och inte bara i Idrottsparken, fastslår Liljenhed.

Amir Hassan var en av spelarna på plats. Han har nyligen gått ut Fylsta skola och ska börja i sjätte klass på Vialund. 

- Jag bor inte här utan vid centrum. Men jag är här och spelar ibland. Det är bara kul att IFK kommer hit, jag spelar själv aktivt i klubben, säger Amir Hassan.

Annons

kumla