Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Världsmästaren Jason Doyle till Indianerna

Jason Doyle (till vänster) bredvid Max Fricke är klar för Indianerna 2023. Foto: Erik WidlundJason Doyle (till vänster) bredvid Max Fricke är klar för Indianerna 2023. Foto: Erik Widlund

SPEEDWAY: Indianerna har värvat Jason Doyle till laget 2023. Den 37-årige australiensaren blev världsmästare 2017. - Jag hoppas vi kan slåss om medaljerna, säger Jason Doyle.

Tidigare i veckan meddelades att vasse Chris Holder valde att lämna Indianerna. Det har knorrats en del i supporterleden efter detta om vad Indianerna får för lag till nästa år egentligen. 

Värvningen av Doyle gör att det ser ljusare ut, även om flera platser återstår att tillsätta. Men Doyle är ingen dussinförare utan en förare som ska leda laget. 

Hoppade in redan i år

Han blev individuell världsmästare 2017 och har stått som vinnare i sex GP-tävlingar på totalt 69 starter. Under 2022 kom han tia i GP, att jämföra med ende indianen i GP ifjol Max Fricke som kom på 13:e plats. 

Doyle är kvalificerad för GP även 2023. 

Jason Doyle värvades in redan på ett korttidskontrakt till Indianerna under årets slutspel, detta eftersom Indianerna drabbats av skador på andra förare. Han tog då 24 poäng på 12 heat mot Dackarna. 

Men Indianerna åkte ut med klar marginal i kvartsfinalen ändå. 

“Jason är proffsig i allt”

Doyle är förutom att vara en förare som tar mycket poäng välkänd för att vara en bra lagförare som tar hänsyn till sina lagkamrater på banan.

En parameter som delvis saknats i de senaste årens Indianerna där mottot “laget före jaget” långtifrån alltid stämt med hur det sett ut i heaten. 

- Den i mitt tycke mest professionella föraren är klar för en förlängning. Vi hade ju möjligheten att lära känna varandra under fjolårssäsongen när han hoppade in som skadeersättare i slutspelet och det blev tidigt klart för oss att han stod högt upp på vår önskelista. 

- Jason är en förare som är proffsig i allt, ställer höga krav på sig själv men också på sin omgivning och som vill vinna varje heat, match och tävling han ställer upp i. Samtidigt är han en förare som passar bra in i den trupp vi arbetat fram och alltjämt jobbar med att färdigställa helt, säger lagledare Peter Johansson på Indianernas hemsida. 

Fler bra förare tillgängliga

Jason Doyle uttalar sig så här:

- Jag är supertaggad på att få fortsatta i Kumla 2023! Det var kul att få komma in och köra för klubben i slutet av förra säsongen. Det känns som en väldigt professionell klubb, med en sund och långsiktig vinnarinstinkt, vilket gjorde valet enkelt för mig att signa för 2023.

- Jag hoppas att vi kan vara med och slåss om medaljerna och det ultimata målet är såklart att vinna SM guld tillsammans.

Doyles ingångsnitt är höga 2,361. 

Indianerna har sedan tidigare klart med Norbert Krakowiak som har snittet 1,292 och Krzysztof Buczkowski med snitttet 1,855. Taksnittet för en startsjua är 11,0.

Polen (vars liga är den ekonomiskt klart starkaste) har släppt på tyglarna till 2023 och det tillåts framöver att förare som kör där kör i fler ligor än tidigare. Något som lär innebära att fler tunga nämn blir tillgängliga för körning i Sverige.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-05 12:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla