Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Bleka Indianer utan chans i premiären i Sannahed

Danskarna Jeppesen och Iversen med en motståndare efter matchen. Foto: Anders BjörkDanskarna Jeppesen och Iversen med en motståndare efter matchen. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: Indianerna stod för en riktigt blek premiär och föll med 52-38 i Sannahed mot Lejonen under tisdagskvällen. - Det är inte acceptabelt alls, sade dansken Jonas Jeppesen efteråt.

Det var tydligt att publiken som var på plats hade väntat länge på att se speedway, och kanske idrott live överhuvudtaget. Det applåderades friskt vid minsta framgång för Indianerna. Men till slut fanns inte mycket att applådera åt.

Kändes aldrig riktigt nära

Att Lejonen var piggare denna match märktes direkt. Indianerna hängde sig ändå kvar genom fin körning av Iversen i början, en oväntad trepoänare av Ludvig Lindgren och några heatsegrar av Chris Holder.

En del av publiken fick svårt komma in i tid till matchen. Här sju minuter innan matchstart. En del av publiken fick svårt komma in i tid till matchen. Här sju minuter innan matchstart.

​Men trots att det länge bara skiljde fyra poäng kändes det ändå aldrig riktigt nära. Lejonens definitiva ryck kom i heat 12 där Holder och för dagen bleke Jeppesen åkte på en femetta och därmed ledde Lejonen med åtta poäng med tre heat kvar.

En ledning man utökade till 14 poäng efter två avslutande femettor.

Jeppesen besviken och kritisk

Det var mycket som inte var bra hos Indianerna denna kväll. Lejonen var både piggare iväg från startgrinden och smartare i första kurvan. De bjöd dessutom på klart bättre lagåkning än Indianerna som oftare åkte i vägen för varann istället för att täcka upp, eller bjuda in.

Inte heller banan gick att känna igen. Det var svårt hitta flera olika spår, som förarna vant sig vid att kunna göra i Sannahed. Framförallt fanns ingen fart att hämta i ytterspåren, så det blev mycket följa John där startmomentet avgjorde betydligt mer än det brukar på Sannahed.

Publiken var utspridd på fyra läkare och kändes utsvultna på liveidrott. Publiken var utspridd på fyra läkare och kändes utsvultna på liveidrott.

​Danske Jonas Jeppesen gjorde succe hos Indianerna ifjol. Men denna kväll var han långtifrån fjolårets klass.

– Ingen bra match av oss, inte acceptabelt överhuvudtaget faktiskt. Det är okej att förlora, men inte med så stora siffror på hemmaplan. Vi var flera som hade det tufft där ute och banan var inte vad jag hade hoppats på, det fanns ingen hemmafördel alls där idag.

Svag insats av Zengota

Vad var det som inte var bra med banan?

– Den var riktigt våt i början. Sen i mitten blev den mer fuktig och bättre att köra på. Men därefter blev banan stenhård och det var bara starterna som gällde då egentligen. Jag vet att det är samma för alla, men banan var inte som jag vant mig vid och jag hoppas den är bättre nästa match, sade Jonas Jeppesen.

Jeppesen var inte ensam om att ha det tufft. Polacken Zengota, som kört så bra i Polen än så länge i år, imponerade inte i sin återkomst. Chris Holder var väldigt ojämn, varvade heatsegrar med att åka på tre femettor i baken. Joel Andersson tog två poäng på fyra heat.

Ska Indianerna vinna matcher framöver och ha chans på slutspel måste laget höja sig rejält. Det är nog alla överens om efter att premiären nu är avklarad.

POÄNG: Niels-Kristian Iversen 12, Chris Holder 10, Jonas Jeppesen 5+1, Ludvig Lindgren 5, Grzegorz Zengota 4+1, Joel Andersson 2+2.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-01 21:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.