Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Regnade Indianernas SM-guld bort?

En lång väntan för alla inblandade blev det innan beskedet kom att det var inställt. Foto: Anders BjörkEn lång väntan för alla inblandade blev det innan beskedet kom att det var inställt. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: Att det var rätt att ställa in tisdagskvällens final i Sannahed var alla ense om. Det regnade oupphörligen. Ett tungt besked för Indianerna som till reservdagen på torsdag saknar sin världsstjärna Max Fricke. - Jag kan tyvärr inte vara med då, fastslår Max Fricke.

Regn, regn, regn. Det regnade konstant vid Sannahed så när beslutet kom strax efter kl 20:30 att ställa in blev nog ingen förvånad. Och alla inblandade verkade ense om att det fanns inte mycket annat att fundera på.

“Moder natur hade andra planer”

Detta betyder att den första finalen istället kommer att köras imorgon i Avesta, om inte den också regnar bort, ty prognoserna ser inte allt för lovande i nuläget. Och den match som skulle körts i Kumla tisdag kväll flyttades istället till reservdagen torsdag.

En dag när vare sig Max Fricke eller Niels-Kristian Iversen kan vara med för Indianerna.

Max Fricke i depån i Sannahed. Max Fricke i depån i Sannahed.

- Det är otur att det inte blev åka av ikväll. Vi är alla här och sugna på att köra, men tyvärr hade moder natur andra planer. Men det var självklart rätt beslut att ställa in, det har fortfarande inte slutat att regna och det går inte att tävla i för dålig sikt. Klubben har gjort allt man kunnat och lagt presenning över banan, men det räckte ändå inte idag när det regnar hela tiden, säger Max Fricke efteråt.

“Det är tråkigt”

Max Fricke kommer inte kunna vara med på torsdag, men imorgon i Avesta.

- Jag har bara kört där en gång innan så det är svårt att säga hur jag trivs på deras bana. Men det blir en tuff match, Masarna är starka hemma och har ett bra lag. Vi får åka dit och göra det absolut bästa vi kan och försöka få med oss ett så bra resultat som möjligt.

Anledningen att Fricke inte kan vara med på torsdag i Kumla är att han måste återvända till Polen och anpassa sig efter de regler kring covid-19 som den polska ligan satt. Det betyder att även Iversen saknas (om han skulle friskna till), och för Masarna eventuellt Antonio Lindbäck, som varit in och ut ur sitt lag i Polen.

- Nej, tyvärr kan jag inte vara med då. Det är tråkigt, men det är så som reglerna ser ut för tillfället så det är bara att anpassa sig efter det, avslutar Max Fricke.

Flytta allt till nästa vecka?

Lagledare Peter Johansson har anmält samma lag som skulle kört denna kväll till morgondagens match i Avesta. Men på torsdag får han alltså klara sig utan Max Fricke. Vem är tänkt att ersätta?

- Nä, men vi har ju flera förare i truppen så det blir nån av dem i så fall.

Att ställa in denna match rådde inget tvivel om.

- Vi var eniga allihopa om att försöka köra, och precis lika eniga om att ställa in. Nånstans kommer man till vägs ände och måste inse fakta, hur gärna vi än ville köra, säger Peter Johansson.

Runtom i depån pratades det för övrigt om att flytta hela finalserien till nästa vecka. Att det skulle vara det mest rättvisa. Alla vill nog se en final där båda lagen kan köra med sina främsta gubbar. Om det blir så känns tveksamt, men det vore inget dumt beslut.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-06 21:27
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.