15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Mästaren Pontus Aspgren klar för Indianerna

SPEEDWAY: Indianerna stärker upp laget inför seriestarten. Pontus Aspgren värvas från svenska mästarna Smederna och ytterligare ett nyförvärv utlovas inom kort.

Den 11 augusti är datum som är satt för seriepremiär denna speciella säsong och enligt Indianernas hemsida har “ett omfattande arbete pågått bakom kulisserna”, efter att startdatum för serien blev klart för en dryg månad sedan.

Sponsorer ställer upp

- Vi satt i dödläge under våren och kunde varken förhandla med partners eller förare innan vi fick slutligt besked om vilka förutsättningar som skulle gälla för säsongen 2020. Direkt efter att ESS enats om att offentliggöra starten av BAUHAUS-ligan gick vi ut till våra partners och upprättade nya avtal, utefter rådande omständigheter.

- Jag måste säga att det är extremt glädjande att så många väljer att fortsätta samarbeta med oss, trots de tuffa tiderna som råder, säger ordförande Markus Engman, till Indianernas hemsida.

“En av Sveriges absolut vassaste”

Nu står det alltså klart att Pontus Aspgren kommer att lämna Smederna, som valt att inte ställa upp i årets Elitserie. Smederna är det enda av de nio lagen som valt denna väg, de övriga åtta kommer till start.

- Att värva Pontus innebär att vi knutit till oss en av Sveriges absolut vassaste förare. En seriös idrottsman som alltid kommer med bra grejer och är väl förberedd. Värvningen går helt i linje med vår ambition att arbeta med svenska förare, och tanken är att i så stor utsträckning som möjligt ställa upp med fyra lokala förare, Pontus och ett utländskt inslag som avslöjas inom kort, säger lagledare Peter Johansson till hemsidan.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-07 11:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.