Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

37-årig polack klar för Indianerna

SPEEDWAY: Indianerna har gjort klart med den 37-årige polacken Norbert Kosciuch. "En lätt underskattad förare", skriver Indianerna om nyförvärvet.

- Norbert har alltid presterat på en jämn och hög nivå. I det svenska ligasystemet har han under många säsonger funnit sig i rollen som skadeersättare och inhoppare, där han gång efter annan gjort det med bravur. Jag har varit ute efter en kombination av utvecklingsbar ungdom och stabil erfarenhet kring de sista ordinarie platserna i laget och i Kościuch ser jag ett bra komplement till de två yngre polska förmågorna, förklarar lagledare Peter Johansson.

Kosciuch går in med ett snitt på 1,250. 

- Jag är väldigt glad över att vara tillbaka I den svenska ligan. Jag är redan i gång med förberedelserna inför kommande säsong och känner mig enormt inspirerad inför att slåss om en plats i Indianerna, säger Norbert.

Samtidigt står det klart att Andreas Lyager och Grzegorz Zengota inte får förnyade kontrakt i klubben. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-22 14:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.