Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
30 May 2023
Tipsa: 073-629 83 19

"Pepe", en av Indianernas främsta, lägger av

"Pepe" under en av sina många matcher för Indianerna i Sannahed. Foto: Alexander Viktorsson.

SPEEDWAY: Piotr "Pepe" Protasiewicz är en av Indianernas främsta genom tiderna. Nu har han meddelat att han lägger av.

Efter säsongen 2019 meddelade “Pepe” att det var slutkört i Indianerna. 

Han hade då gjort 20 säsonger i Kumlaklubben, som han gjorde debut i som 24-åring och därefter blev trogen. Under de flesta av dessa säsonger var han lagets främste förare. 

Det blev dock aldrig något guld i Indiandressen, något som säkert sved för “Pepe” som hyste väldigt starka känslor för indianerna. De senaste åren har han kört för Zielona Gora, hans polska hemstad. 

Och under måndagen meddelade han att denna säsong blir den sista. 

“Jag kände mig som hemma från första stund, vilket mina 20 år i klubben är ett kvitto på. Jag har alltid känt ett enormt stöd från både klubben och våra supporters, och jag har alltid sett fram emot tisdagen och att få komma till Kumla och tävla. Men jag har nu beslutat att inte tävla i Sverige 2020. Det var sannerligen inget lätt beslut, men jag känner att det är dags att lämna över till den yngre generationen”. 

Så sa “Pepe” om att lämna Indianerna. 

Han är klubbens näst bäste poängplockare genom tiderna efter Henka Gustafsson. Förutom att vara ruskigt bra när han var på topp stack hans elegans på banan ut. Att se "Pepe" med centimeterprecision genomföra vågade omkörningar på "Hea" var en njutning. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-05-02 23:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla