07 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Lindgren kände sig redo för Indianerna

Välkommen tillbaka säger Indianerna och lagledare Dalle Andersson-Bäckström till Fredrik Lindgren som känner sig sugen på den extra press och ansvar det innebär åka på hemmaplan.

SPEEDWAY: Efter tio år i andra klubbar återvänder nu hemmaföraren Fredrik Lindgren till Indianerna. Tillsammans med Kenneth Bjerre presenterades han som nyförvärv under onsdagen. - Riktigt skoj att vara tillbaka, tycker Lindgren.

Fredrik Lindgren var stjärnan som fostrades i Indianerna, men lämnade klubben tidigt. Bland annat efter missnöje med en JVM-final på hemmaplan i Sannahed där han då inte tyckte klubben fixade banan efter hans önskemål.

- Det var länge sen och jag är en annan människa idag. Man tänkte sig inte alltid för och kunde säga dumma saker då, sade Lindgren på Restaurang Strike i Örebro där han presenterades under onsdagen.

Vill ta ansvar

Lindgren har sedan han lämnade Indianerna, som en av speedwayvärldens största talanger, gjort tre säsonger i Masarna och sju i Dackarna, men nu återvänder han alltså till moderklubben Indianerna, men varför just nu?

- Det har växt fram under hösten mer och mer. Jag känner att jag klarar av och vill ta pressen och ansvaret det innebär att köra på hemmaplan. Jag har ett helt annat självförtroende nu än när jag lämnade Indianerna och jag tror det kan utveckla mig både som förare och människa att komma tillbaka.

Var det ett svårt beslut att ta?

- Jag har trivts bra i Dackarna och det kändes väldigt jobbigt när jag gav beskedet att jag skulle lämna till dem , men efteråt när allt var klart har det bara kännts bra, riktigt skoj faktiskt!

Närheten bidrog

28-årige Lindgren bor på norr i Örebro, ett par stenkast från USÖ. Och närheten till banan var en av orsakerna till flytten.

- Det är klart det är ett stort plus. Nu har jag tio minuter från min verkstad till banan. Det möjliggör att träna eller åka och testa saker om man blir sugen på det på ett helt annat sätt än tidigare.

Känns det som att komma hem, eller har det gått så lång tid att det inte känns så speciellt med Indianerna längre?

- Det finns ju en historik mellan mig och klubben. Det var här jag började köra och det var på Sannahed jag sprang runt jämt som en liten unge, så det känns speciellt helt klart.

"Klubben utvecklats mycket"

När Fredrik Lindgren lämnade Indianerna var det en klubb på dekis som slogs i botten av tabellen och inte alls hade samma publiksiffror som idag.

- Det har hänt mycket på tio år. Det är mer publik nu, det har byggts en ny läktare och hela klubben har utvecklats mycket.

Vad tror du om chanserna ta guld med Indianerna 2014?

- Sånt är alltid svårt svara på innan säsongen. Det viktigaste är att resan under säsongen blir bra och rolig och att vi jobbar ihop tillsammans. Lagsammanhållning är inte att tjoa och tjimma i depån utan att göra det där lilla extra för varann på banan, sade hemvändaren Fredrik Lindgren.

Kenneth Bjerre (gul huva) hade ingen lycka med sig i Indianerna senast, men nu får han en ny chans. Foto: Indianernas hemsida.
Även Bjerre klar

- Det känns riktigt bra. Fredrik är en lokal förare som varit borta länge, men som nu kommer tillbaka. Det gör nog många glada och kommer dra extra publik, sade lagledare Dalle Andersson-Bäckström.

Fredrik Lindgren var inte det enda nyförvärvet som presenterades. Även Kenneth Bjerre är klar för Indianerna, han skrev på nytt kontrakt med klubben i tisdags. Samma klubb som han lämnade 2012 efter en totalt misslyckad sejour, varför tar då Indianerna hit honom igen?

- Vi vet vad Bjerre går för och tycker han visat framfötterna betydligt i år. Han är seriös och sen är det lättare att ha att göra med danskar än polacker, sade Dalle.

Förare försvinner

Klubben kommer ha ett möte med unge Joel Andersson imorgon och där hoppas och tror man att han ska skriva på ett nytt kontrakt. Dalle har tidigare sagt i intervju med Sydnärkenytt att man planerar bygga laget kring Joel på reserven kommande säsong.

Flera förare från årets trupp kommer dock inte få vara kvar. Joonas Kylmäkorpi, Damian Balinski, Krzysztof Jablonski, och Mathias Thörnblom får alla lämna. Och så Emil Sajfutdinov förstås. Och kanske även Rune Holta.

- Vi väljer att satsa på Joel istället för Thörnblom. Holta har vi inte pratat med än, vi får se hur det blir, sade Dalle-Andersson Bäckström.

Klara förare till nästa år är nu Piotr Protasiewicz, Niels-Kristian Iversen, Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och Kenneth Bjerre.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-09-18 12:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.