Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Peter leder Indianerna för femte året i rad

Peter Johansson går mot sin femte säsong som lagledare i Indianerna. Foto: Anders BjörkPeter Johansson går mot sin femte säsong som lagledare i Indianerna. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: Slutspel ska man bara ta sig till, fastslår lagledare Peter Johansson som hoppas att Indianerna får se stjärnan Max Fricke köra i år, men blir det inte så har man andra lösningar.

​– Alla är friska och krya inför morgondagens premiär och redan idag kommer Zengota och Holder att finnas i Sannahed för att träna ihop med våra svenska förare, säger lagledare och sportchef Peter Johansson.

“Hoppas se honom under säsongen”

Max Fricke finns inte med, ligger ni långt ifrån varandra i de ekonomiska förslagen?

– Egentligen inte jättelångt, vi hoppas att kunna se honom på plats under säsongen. Men skulle det inte bli så har vi andra lösningar på gång.

Det blev ett silver för Indianerna ifjol. Med stor sannolikhet hade det blivit ett guld, det första sedan 1991, om laget inte tvingats undvara Fricke och Iversen till returen. Hur kände Peter Johansson för upplösningen i efterhand?

– Det är klart man inte kunde glädjas över att förlora ett guld. Men när man tittar lite objektivt på det tycker jag vi ska vara nöjda med säsongen som den yttrade sig. Men just där och då kändes det väldigt surt. Man kan vara nöjd med säsongen i efterhand, men aldrig med att inte vinna guld när man står i en final.

Sex lag till slutspel, hur ser du på era chanser ta er dit?

– Vi ska dit helt enkelt, så är det bara, avslutar Peter Johansson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-31 10:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.