Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Indianernas ungdomar bäst i Sverige

Jaaaaa vi vann! Sista heatet är kört och Indianernas ungdomar slutade i topp. Foto: Erik LodettiJaaaaa vi vann! Sista heatet är kört och Indianernas ungdomar slutade i topp. Foto: Erik Lodetti

SPEEDWAY; Förutom debaclet för Elitserielaget har Indianerna haft en kanonsäsong. Under lördagen kom ännu ett guld när Indianerna segrade i ungdomsserien efter en dramatisk upplösning i Sannahed.

Laddar spelare...

Indianerna beskriver avslutet på sin hemsida med följande ord:

"Det blev en högdramatisk tävling som inte kunde avgöras under ordinarie match utan det behövdes ett skiljeheat mellan Indianerna och Smederna för att bestämma vem som skulle bli USM-mästare. I skiljeheatet möttes två av dom absolut bästa ungdomsförarna i Sverige nämligen Rasmus Karlsson för Indianerna och Anton Jansson för Smederna. 

Rasmus hade turen att vinna i lottningen och kunde välja att starta från innerspåret. Det blev ett verkligt sevärt heat där dom båda tampades axel mot axel under hela heatet. Till slut drog Rasmus det längsta strået och därmed blev Indianerna USM-mästare 2021". (ABj)

Poängen för Indianernas U-lag:

Rasmus Karlsson: 15 poäng 

Isidor Westerlund: 12 poäng 

Harry Lundahl:  10 poäng 

Casper Appelgren: 3 poäng

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-02 21:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.