Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Urstarka Smederna för bra för Indianerna

Smederna firar efter att tagit en femetta och avgjort matchen i heat 14. Foto: Jonas Eklind. Smederna firar efter att tagit en femetta och avgjort matchen i heat 14. Foto: Jonas Eklind.

SPEEDWAY: Urstarka Smederna var för bra för Indianerna. Bortalaget vann med 51-39 och får gälla som klara favoriter till att ta ännu ett guld. Indianerna? De har mycket att förbättra om de vill slåss om de ädlare medaljerna i år.

Smederna från Eskilstuna har utvecklats till en riktig maktfaktor i svensk speedway. Föreningen har tagit tre raka SM-guld, när de varit med och kört, och de får gälla som klara favoriter till ytterligare ett guld i år.

En styrkedemonstration av Smederna

De bjöd på en riktig styrkedemonstration i Sannahed under tisdagen.

Den förare som tog minst på plats 1-5 för Smederna var Lebedevs. Då tog han ändå 8+3 poäng. Smederna har byggt upp en vinnarkultur och förmåga att år efter år få ut det bästa av laget. Högst troligen beroende på väldigt skickliga ledare.

Chris Holder kämpar mot Gleb Chugonov i heat 8. Chris Holder kämpar mot Gleb Chugonov i heat 8.

Indianerna hängde dock med bra i matchen inledningsvis. Chris Holder och Max Fricke framförallt startade piggt och det var 15-15 efter fem körda heat. Men därefter satte Smederna in rycket. När åtta heat körts ledde de med 29-19.

Indianerna närmade sig något i slutet av matchen, tack vare ett par toppningar. En femetta i heat 12 av Jonas Jeppesen och Fricke gjorde att det “bara” skilde sex poäng inför de tre avslutande nomineringsheaten.

Fricke och Aspgren bjöd på underhållning

Men någon direkt spänning blev det aldrig.

Smedernas Michael Jeppsen Jensen vann enkelt heat 13, trots att lagkamraten Johannes Stark var utesluten, och fixade 3-3 och i heat 14 avgjorde därefter Smederna definitivt när man tog sin fjärde femetta för kvällen mot Chris Holder och den för kvällen bleke Andreas Lyager.

987 var publiksiffran denna soliga kväll. 987 var publiksiffran denna soliga kväll.

Flera hemmaförare bjöd trots förlusten på starka insatser. Max Fricke tog 12+1 poäng och hade några riktigt sevärda fighter med formtoppade Pontus Aspgren. Chris Holder öppnade starkt, men tappade mot slutet av matchen.

För Jonas Jeppesen var det tvärtom, ett blekt första första heat, men därefter blev han allt bättre och tog bland annat två heatvinster i tuff konkurrens. Landsmannen Lyager var dock blek, detta efter två bra inledande matcher hos Indianerna.

De lokala måste höja sig

Joel Andersson och Ludvig Lindgren stred tappert, men räcker inte till när de ställs mot såpass tufft motstånd som idag. De är inte ens nära. Indianerna har ett motto man jobbar efter att man vill vinna guld med flertalet lokala förare i laget.

Det börjar kanske bli dags att se över det mottot från klubbledningen.

Det är såklart en bra och nobel tanke, men en grundförutsättning ifall mottot ska kunna nås är att de lokala förarna stärker laget, eller i alla fall går framåt av att köra i Elitserien. Just nu är det ingetdera av dem.

Indianerna har match redan på torsdag igen, Dackarna borta.

POÄNG: Max Fricke 12+1, Jonas Jeppesen 11, Chris Holder 10, Joel Andersson 3, Andreas Lyager 2+2, Jonatan Grahn 1+1 (1 heat), Ludvig Lindgren 0.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-06 21:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.