Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Indianerna förlorade med 18 poäng mot Lejonen

En Indian först, men just denna match inträffade det för sällan. Foto: Erik WidlundEn Indian först, men just denna match inträffade det för sällan. Foto: Erik Widlund

SPEEDWAY: Indianerna hade inte mycket att sätta emot favorittippade Lejonen borta under tisdagen. Smålänningarna vann med 54-36.

Någon skräll att Lejonen vann var det knappast. 

Laget från Gislaved är mångas favorit att ta hem guldet i år och de har även öppnat serien starkt. Men nog hade Indiansupportarna ändå hoppats på att laget skulle stå upp bättre. 

Lejonen tog två femettor på de fyra inledande heaten och ledde tidigt med åtta poäng. Indianerna bet ändå ifrån till heat 13 och avståndet på åtta pinnar stod sig. 

Men de tre sista heaten vann Lejonen med 4-2, 5-1 och 5-1 anförda av världens främste förare Bartosz Zmarzlik som tog fullt under kvällen. 

I Indianerna var det återigen alldeles för ojämnt. Fricke och Holder var i en klass för sig. David Bellego har inte samma form som under årets första matcher, han tog ändå godkända 7+2 poäng.

Niels-Kristian Iversen tog bara tre poäng på fyra heat, han blev borttoppad i ett av heaten. Nyförvärvet Kazprzak körde två heat, det blev 5-1 till Lejonen i båda och därefter blev han borttoppad sina två sista heat. 

Reserverna Gustav och Jonatan Grahn var för andra matchen i rad inte före någon motståndare. Reservkampen denna match slutade 10-1 till Lejonen. 

Indianerna och lagledare Peter Johansson har en del att fundera över. Just nu håller Indianerna inte slutspelsklass. Flera förare behöver komma igång bättre och kanske behöver laget vässas till av en ny förare.

Nästa match är torsdag 16 juni borta mot Piraterna. 

POÄNG: Chris Holder 12, Max Fricke 11+1, David Bellego 7+2, Nisse Iversen 3+2, Krzysztof Kazprzak  2, Gustav Grahn 1

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-07 22:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.