Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
06 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Indianerna besegrade Piraterna borta

Förare på väg ut till ett heat på Förare på väg ut till ett heat på "Dunteberget" som arenan kallas. Foto: Isac Svanberg

SPEEDWAY: Indianerna tog årets första bortaseger när de slog Piraterna i Motala med 48-41 under torsdagen. Max Fricke var bäst i Indianerna med 15 poäng.

Piraterna har tippats i botten av serien av de flesta inför säsongen. Men de har öppnat oväntat starkt och vunnit varannan match, alla vinster har kommit hemma där de tagit tre raka. 

Avgjorde under första halvan

Men mot Indianerna tog den sviten stopp. 

Både Indianerna och Piraterna saknade en av sina bästa förare vardera. Det blev Piraterna som fick lida mest för det, Indianerna var klart jämnare än hemmalaget som var ihåligt för dagen.

Indianerna avgjorde den här matchen under dess första halva. Efter sju heat ledde man med 26-16. Som mest ledde Indianerna med 14 poäng. Piraterna närmade sig i slutet, men segern kändes ändå säker. 

Max Fricke klev fram och var den stjärna han måste vara för Indianerna, som han inte varit tillräckligt ofta tidigare i år. Fricke tog 15 poäng och blev matchens bäste poängplockare. 

Femetta av bröderna Grahn

Norbert Kosciuch fick chansen i Indianerna och gjorde en klart godkänd insats med åtta poäng. Han avslutade förvisso med två nollor, men hade två raka heatsegrar (heat 5 och 7), när Indianerna ryckte. 

Och bröderna Grahn slog till med en femetta i reservheatet. 

Gustav Grahn laddar inför ett heat. Gustav Grahn laddar inför ett heat.

Jonatan var först och Gustav tvåa. Säkerligen skönt för duon som båda haft det tufft att plocka poäng i serien innan, men nu ställdes de mot beskedligare motstånd än innan och tog då chansen. 

Lite i skymundan gjorde även Niels Kristian “Nisse” Iversen en bra match. Han avslutade med två heatsegrar och tog totalt 12 poäng på sex heat. Iversen har haft det riktigt tungt i senaste matcherna, så ett skönt formkvitto.

Indianerna tog ett litet kliv uppåt i tabellen och är femma i serien med tre poäng tillgodo till slutspelsstrecket. Nästa match dröjer till 30 juni, då vänder serien och Piraterna kommer till Sannahed.

POÄNGEN: Max Fricke 15 (6 heat), “Nisse” Iversen 12+1 (6 heat), Norbert Kosciuch 8+2 (6 heat), David Bellego 6 (6 heat), Jonatan Grahn 4 (3 heat), Gustav Grahn 3+2 (3 heat)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-16 21:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.