30 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Indianerna med finalvittring efter seger

Segrarna uppradade efter matchen. Indianerna ledde från första till sista heatet. Foto: Anton KarlssonSegrarna uppradade efter matchen. Indianerna ledde från första till sista heatet. Foto: Anton Karlsson

SPEEDWAY: Indianerna gjorde en kanonmatch i Västervik och segrade med 49-41 i den första av två semifinaler. Nu har laget ett jätteläge att nå finalen. Returen körs i Sannahed på torsdag.

​Det blev en tung start för Västervik på hemmaplan och en drömstart för Indianerna. För kvällen olycklige hemmaföraren Linus Sundström gick omkull i första heatet och Indianerna vann det med 4-2. En ledning man sen aldrig släppte.

Flera Indianer slog Doyle

Alla förare i Indianerna levererade den första halvan av matchen samtidigt som Västervik var ihåliga då de körde R/R för Artem Laguta och vare sig Linus Sundström eller Sam Masters hade någon bra kväll alls.

Inte ens Västerviks stjärnförare Jason Doyle var omutlig på Ljungheden. Max Fricke slog honom två gånger om och även Niels-Kristian Iversen slog australiensaren i ett heat, Doyle blev ändock Västerviks klart bäste poängplockare.

Som mest ledde Indianerna med 12 poäng.

För efter 4-2 i Indianfavör i heat 10 var ställningen 36-24. Västervik hittade dock bättre fart i slutet av matchen och tog två femettor på kort tid och krympte avståndet till bara fyra poäng när Ludvig Lindgren blev utesluten och Joel Andersson fick stryk av okände junisen Noel Wahlqvist i heat 13.

“Sämste” Indian tog fyra poäng

Men Indianerna avslutade med två heat som man båda vann med 4-2 och segrade alltså med 49-41. Ett strålande utgångsläge inför torsdagens retur på hemmaplan i Sannahed, även om det är många poäng kvar att köra om.

Även om Joel Andersson och Ludvig Lindgren misslyckades i heat 13 så bidrog de med varsin heatseger och tog respektabla fem och fyra poäng. Och Indianernas fyra främsta namn var superstabila! Inför nomineringen hade alla tagit åtta poäng på fyra heat.

Det blev Fricke och Jeppesen som blev poängbäst på elva efter att båda vunnit sina heat i nomineringen.

POÄNGEN: Max Fricke 11+1, Jonas Jeppesen 11, Pontus Aspgren 9+1, Niels-Kristian Iversen 9, Joel Andersson 5, Ludvig Lindgren 4+1.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-29 21:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.