Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Sargat Indianerna utan chans i Hallstavik

SPEEDWAY: Indianerna, i avsaknad av alltför många förare, hade ingenting att hämta mot Rospiggarna som vann med 56-34. Matchen var i stort sett avgjord redan efter sex heat, nyförvärvet Adrian Gala fick en usel start i sin första match.

Att Rospiggarna skulle vinna matchen förvånade nog inte många med tanke på det manfall Indianerna drabbades av till matchen. Men även Rospiggarna saknade sin på papperet främsta förare, Patryk Dudek, så förhoppningar fanns att Indianerna kunde hänga med hyfsat ändå.

Ludvig ensam i sina tre första heat

Men det klarade man inte av.

Adrian Gala blev utesluten i sitt första heat för att han inte var startklar när tvåminutersklockan gått ut. I sitt andra heat gick han ensam omkull i första sväng och blev utesluten. Och i sitt tredje åkte han på en femetta i baken.

Gala var inte ensam om att ha det tufft ska sägas.

Ludvig Lindgren fick köra sina tre första heat ensam! Detta efter att Gala försvunnit i två av dem och i det tredje blev Joel Andersson utesluten, efter en incident i utgången av första kurvan.

Dålig start även för Joel

Lindgren var före en motståndare på sina fem heat när kvällen avrundades.

Joel Andersson, som visade fin form under onsdagen i Allsvenskan, fick också en usel start på matchen. Först en nolla, sen utesluten och i tredje heatet var han i vägen för Max Fricke vilket innebar en ny femetta i baken för Indianerna.

Joel körde upp sig något de sista heaten, men inte heller han kan få godkänt.

Max Fricke blev som väntat klart bäste poängplockare för Indianerna, utan att för den skull göra någon superinsats. Fricke vann “bara” två av sju heat som han körde på sin gamla hemmabana. Men det blev ändock 15 poäng till slut.

Gustav Grahn startade med femetta

Jonatan Grahn hade likt flera av lagkamraterna en dålig start på matchen, men i slutet av kampen vann han ett heat, vilket kan ha stärkt självförtroendet, även om konkurrensen i det heatet inte var det bästa.

Gustav Grahn fick köra fyra heat och slog till med en oväntad femetta i par med Fricke i sitt första heat. de besegrade då Timo Lahti och Daniel Henderson. På resterande tre heat blev det dock nollor för lillebror Grahn.

Indianerna får en ny chans till säsongens första seger på tisdag hemma mot Piraterna. Förhoppningsvis är då laget mer ordinarie.

POÄNG: Max Fricke 15 på sju heat, Jonatan Grahn 5+2 på fem heat, Adrian Gala 4+1 på fem heat, Joel Andersson 4 på fem heat, Ludvig Lindgren 4 på fem heat, Gustav Grahn 2+1 på 4 heat

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-10 22:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.