Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Blekt Indianerna rasade ihop i Sannahed

En besviken publik på väg hemåt efter att Indianerna förlorat. Foto: Anders BjörkEn besviken publik på väg hemåt efter att Indianerna förlorat. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY. Ett ordinarie Indianerna förlorade mot ett decimerat Vetlanda med 50-40 i Sannahed och chansen på slutspel är därmed borta inför tisdagens avslutande match.

En seger krävdes för att Indianerna skulle ha kvar chansen på slutspel och i så fall fixa en rafflande slutomgång med bortamatchen mot Masarna under tisdagen. 

Ledde med sex poäng

Och visst såg det bra ut till en början. Laget ledde med 21-15 efter sex omgångar och inte mycket tydde i det läget på annat än en hemmaseger. 

Men speedway kan svänga snabbt, och det gjorde det. 

Heat 7 till 9 blev riktigt uselt för Indianerna. Först åkte Max Fricke och Joel Andersson på en femetta i baken. Därefter “bara” 3-3 för Holder och Ludvig Lindgren mot Peter Ljung och Viktor Palovaara. 

Och i heat 9 ytterligare en femetta i baken. Danskduon Iversen och Jeppesen mot Rune Holta och Filip Hjelmland. I ett huj hade Vetlanda vänt till ledning och därefter släppte de aldrig greppet. 

“Vi borde vara i slutspel”

Sakta men säkert drog de istället ifrån mer och mer. Efter 12 heat hade det växt till fyra poäng. Efter 13 heat sex poäng. Och när Indianerna avslutade matchen med ytterligare en femetta i baken var loppet redan kört. 

Indianerna har ofta påtalat hur skadedrabbade man varit under säsongen. Till denna match var man dock ordinarie samtidigt som Vetlanda, som kom med usel form, saknade sina kanske två bästa i Zmarzlik och Wozniak. 

Ändå vann Vetlanda så pass klart. Det råder inget tvivel om att rätt lag gick till slutspel. Jonas Jeppesen är en av flera Indianer som inte nått upp till tillräcklig nivå under säsongen. 

- Vi har ett lag som borde vara i slutspel, men det har varit stolpe ut från början till slut. Mycket skador, förare som saknats på grund av körning i Polen och i GP. Det är inte alls kul, vi är bättre än så här och det är också för många som inte levererat det de borde kunna göra. 

Kritisk mot hemmabanan

Ni ledde med sex poäng idag, förlorade med tio. Vad hände?

- De var mycket bättre i starten än oss och sen det fanns i stort sett bara en linje att köra på så starterna var väldigt avgörande. Jag tror vi hade behövt ha större fördel av vår hemmabana under säsongen, vilket vi inte har just nu. Vi förlorade några matcher i år där vi verkligen inte kände igen banan. 

Vad saknas i laget som gör att ni missar slutspelet?

- Vår lägstanivå har inte varit tillräckligt bra, det gäller alla förare i laget. Vi har i stort sett alltid haft ett par killar som tagit mycket poäng, men där bakom har det varit alldeles för tunt. 

- Och vi har också presterat för dåligt hemma, man måste känna en trygghet med banan på hemmaplan och det har vi inte gjort. För mig har det känts bättre att köra på bortaplan i år, och så ska det inte vara. 

Lämnar nu laget

Jonas Jeppesen kommer inte köra i Indianerna nästa säsong. 

- Nej, om man kör i Polen får man bara köra i en till utländsk liga och jag har bestämt mig för att köra i Danmark istället nästa år. Så det var extra tungt att avsluta så här, säger Jonas Jeppesen. 

Den sista matchen borta mot Masarna under tisdagen blir nu av akademisk betydelse. Det lag som vinner den hamnar sjua i tabellen, vid förlust blir laget åtta. Men att båda lagen missar slutspel är klart. 

POÄNG: Max Fricke 11, Chris Holder 11, Jonas Jeppesen 7+2, Niels Kristian Iversen 6+1, Ludvig Lindgren 4+1, Joel Andersson 1 (fyra heat)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-06 22:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.