Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Fricke och Holder för ensamma vid förlust

Max Fricke (blå huva) var fantastisk, men överlag var det för tunt. Foto: Jonas EklindMax Fricke (blå huva) var fantastisk, men överlag var det för tunt. Foto: Jonas Eklind

SPEEDWAY: Indianerna föll med 49-41 hemma mot starka Dackarna. Max Fricke och Chris Holder var alldeles för ensamma i Indianerna som trots förlusten fortfarande har chans på slutspel.

Det fanns två anledningar till att den här matchen inte avgjordes tidigt. 

Den ena var Chris Holder och den andra Max Fricke. Australiensarna var båda ruskigt bra, men till närmaste lagkamrat skilde det minst två klasser så tunga lagmaskinen Dackarna vann ändå klart till slut. 

Iversen hängde inte med

Den som hade det tyngst i Indianerna var Niels-Kristian Iversen. Sällan, eller kanske till och med aldrig, har den rutinerade dansken sett så blek ut i åkningen kring Sannahed där han brukar vara tryggheten själv.

Iversen tog en poäng på sina fyra första heat. Han lyckades sen vinna sitt sista heat för kvällen, men då var det för sent. 

Även landsmannen Jonas Jeppesen var blek. Danskduon åkte på femettor i baken i båda sina inledande heat. Mot så starkt motstånd som ikväll funkar det inte att ha så dåliga starter som Jeppesen. 

Ludvig Lindgren tog bara två poäng, men “Ludde” hade ändå rätt bra fart på hojen. Han ställdes också mot väldigt tufft motstånd i sina heat. 

Gustav Grahn till sjukhus

Jonatan Grahn inledde med att vara långt efter Dackarnas reserv Ricky Kling och nolla. Därefter blev han bortplockad ett heat till förmån för lillebror Gustav som dock gick omkull på eget bevåg. 

Gustav Grahn tvingades uppsöka sjukhus med en befarad fraktur. 

Jonatan Grahn knep en poäng i sitt nästa heat, när han fick revansch på Ricky Kling, och avslutade sedan med en nolla. 

Chris Holder och Max Fricke visade som sagt båda dunderform. Båda hade exempelvis såväl Woffinden, Doyle och Janowski efter sig i heat. Deras briljans räckte dock inte. 

Konkurrenter helt ur slag

Trots förlusten lever Indianernas slutspelshopp. 

Konkurrenterna kring strecket Masarna och Vetlanda är båda helt ur form och förlorade klart sina matcher. Masarna borta mot jumbon Piraterna och Vetlanda med stora siffror hemma mot Västervik. 

Faktum är att det är just Vetlanda och Masarna som Indianerna har kvar att möta. Vetlanda hemma på måndag och Masarna borta dagen efter. Vinner de båda dessa är chansen till slutspel god.

POÄNGEN: Max Fricke 16+1, Chris Holder 12+1, Jonas Jeppesen 6, Niels-Kristian Iversen 4, Ludvig Lindgren 2, Jonathan Grahn 1,

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-02 21:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.