Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Max Fricke fortsätter med Indianerna

Max Fricke kommer köra för Indianerna även under 2023. Foto: Erik Widlund.Max Fricke kommer köra för Indianerna även under 2023. Foto: Erik Widlund.

SPEEDWAY: Indianerna får behålla sin GP-förare Max Fricke även nästa säsong. Detta klargjordes under onsdagen. Indianerna ser därmed ut att få ett klart vassare lag än de senaste åren.

Australiensaren Fricke har de senaste två säsongerna varit lagets överlägset bäste förare tillsammans med Chris Holder. Men det har varit för tunt bakom dessa två. Nu känns dock Indianerna stabilare. 

- Max är en superbra kille att ha i laget på alla vis. Vi är därför väldigt glada att han väljer att förlänga kontraktet med oss. Max har ett väldigt hektiskt schema och han har stått i valet och kvalet kring att välja bort Sverige till förmån för bara Polen, Storbritannien och Grand Prix. Samtligt trivs han bra och vill fortsätta sin resa med oss i Indianerna, säger lagledare och sportchef Peter Johansson. 

Fricke kommer inte att köra alla matcher. 

- Att han nu skriver på i en roll av att vara tillgänglig vissa matcher under säsongen och samtidigt hålla en tät dialog kring uppkomna situationer under säsongen samt slutspel passar samtliga parter väl. Nu har vi en plats kvar att fylla. Där handlar det ytterligare om bredd kring de lägre snitten i truppen, avslutar Johansson. 

Den 26-årige Max Fricke går därmed mot sin fjärde säsong hos Indianerna.

- Jag är jätteglad att få chansen att komma tillbaka till Kumla 2023. Laget ser riktigt spännande ut och jag tror att vi har goda chanser att göra ett bra resultat tillsammans. Jag trivs enormt bra med att få komma till Sverige. Atmosfären, lagledningen, fans och klubben i Kumla är verkligen ett härligt ställe!

- Som lag ser vi fram emot att ta nästa steg nu och pusha hårt för att ta oss till final. Vilket jag personligen tror att vi kan ha väldigt goda chanser att nå, fastslår Max Fricke på Indianernas hemsida. (ABj)

TRUPPEN 2023:

  • Norbert Krakowiak 1,282
  • Krzysztof Buczkowski 1,855
  • Jason Doyle 2,361
  • Szymon Wozniak 2,161
  • Gustav Grahn 0,500
  • Jonatan Grahn 0,500
  • Hugo Lundahl 0,500
  • Rohan Tungate 1,491
  • Max Fricke 1,922
Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-30 18:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla