Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla anställer fem i nytt projekt

Socialnämnden i Kumla kommun har beslutat att starta projektet "attraktiv arbetsgivare". Fem personer kommer att anställas på heltid för att avlasta dem som nu jobbar inom vård och omsorg med olika saker som inte bedöms ha med deras profession att göra.

Det meddelar kommunen i ett pressutskick.

“När Socialförvaltningens verksamheter växer och utvecklas så tillkommer det arbetsuppgifter som vare sig tillhör undersköterskor eller chefer, då uppstår ett dilemma”. Det är här som de fem nya tjänsterna kommer in i bilden.

Ska hjälpa till att avlasta

“Arbetsuppgifterna måste göras och i dagsläget landar det på professionen vars kompetens behöver riktas mot medborgarna som behöver vård och omsorgs. Med hänsyn till detta har socialnämnden beslutat att införa fem nya assistenttjänster inom vård och omsorg på heltid som ska hjälpa till och avlasta medarbetarna så de kan använda sin kompetens till brukarna”, står att läsa.

Hur lång tid pågår då projektet?

– Projektet ska pågå i två år. Nästa sommar ska socialnämnden få en återrapportering av projektet och sedan en slutrapport i juni 2023. Assistenternas uppgifter kommer bland annat bestå av fastighetsfrågor, olika slags beställningar, administration av kläder, bil och cykelhantering samt ordna med en viss bemanning på kvällar och helger.

Nästan 50 sökande

När startar det hela?

– Projektet är tänkt att starta efter sommaren kring augusti. Det är 47 personer som sökt jobben. Vilka som ska anställas av dessa sökande är ännu inte klart, svarar Annica Sjöqvist som sedan avslutar.

– Jag hoppas verkligen att assistenttjänsterna ska hjälpa till att avlasta medarbetarna så de kan lägga sin profession och kompetens på medborgarna som behöver deras vård- och omsorg samt att införandet ska hjälpa till att få en mera hållbar arbetsmiljö. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-24 15:16
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.