28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

SMS-parkering har kommit till Kumla

Skyltar har blivit synliga i Prästgårdsskogen om SMS-parkering. Denna finns vid Franzéns väg. Foto: Anders BjörkSkyltar har blivit synliga i Prästgårdsskogen om SMS-parkering. Denna finns vid Franzéns väg. Foto: Anders Björk

För första gången sker nu en satsning på SMS-parkering i Kumla. Första försöksområdet är Prästgårdsskogen och faller det väl ut blir det SMS-parkering kring stora delar av staden.

Det är Kumla Bostäder som har alla lägenheter i området Prästgårdsskogen och bestämt sig för att införa SMS-parkering på de platser som tidigare varit besöksparkering. Man startade i fredags. 

"Smidigt med SMS-parkering"

- Fördelar med att ha SMS-parkering jämfört med P-automat är att man inte behöver ha all parkering på samma ställe, eller om det som nu är utspritt ha flera automater, SMS-parkering är smidigt, säger Stefan Eriksson, förvaltningschef hos Kumla Bostäder.

Förutom Prästgårdsskogen så finns det sedan tidigare P-automater i de flesta bostadsområden där Kumla Bostäder har många hyresgäster. Men i Prästgårdsskogen har ingen taxa krävs tidigare på besöksparkering.

- Kostnaden kommer att bli den samma som vid övriga områden i Kumla. Tjugo kronor för ett dygn och två kronor i timmen, fastslår Stefan Eriksson.

Tanken är att utöka SMS-parkering

Ska det bli SMS-parkering på fler ställen där ni finns?

- Ja det är ju tanken. Faller det här ut så väl som vi tror och hoppas på blir det så. Men de P-automater som redan finns kommer att vara kvar så kan man betala på det sätt man vill, avslutar Stefan Eriksson.

Vad gäller de ytor Kumla kommun förfogar över finns inga taxor för parkering. Exempelvis på torget, i centrala delar av staden, vid Sjöparken eller utanför Dupadalsbadet. Är det någon ändring på gång där månne?

- Nej, det är gratis och jag har inte hört något annat än att det ska fortsätta vara så, säger Jörgen Svensson, gatuchef hos Kumla kommun.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-24 14:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.