Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Flera i Stadshuset smittade av covid-19

Flera personer som jobbar inom Socialförvaltningen i Stadshuset i Kumla ska ha blivit smittade av covid-19. Det handlar om sex personer, enligt vad Sydnärkenytt erfar. Kumla kommun medger att flera smittats, men vill inte bekräfta antalet.

Gabriella Müeller Prabin är Socialchef hos Kumla kommun och medger att det stämmer.

- Det finns konstaterad smitta inom socialförvaltningen och det är personal som arbetar i Stadshuset, Med hänsyn till de enskilda medarbetarna och sekretess vill jag inte gå in på vilka som är smittade, skriver hon.

Hur många medarbetare det rör sig om vill man inte heller berätta.

- Kumla kommun kommer inte att publicera statistik vad gäller avlidna och smittade i våra verksamheter. När det finns bekräftade fall inom exempelvis en verksamhet så kommer de som kan vara berörda att få den information som de behöver, fastslår Gabriella Müeller Prabin.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-14 11:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.