14 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Skulptur inte stulen utan på reparation

Jo visst saknas det nåt. Men Water Prism är på reparation. Jo visst saknas det nåt. Men Water Prism är på reparation.

Skulpturen "Water Prism" på torget har försvunnit, har en läsare uppmärksammat oss på. Det ska dock inte handla om någon stöld utan den är på reparation.

​Water Prism köptes in i slutet av 2018 för en summa av 50 000 kr.

“Om man tittar genom Water Prism i dagsljus kan man se de mest klara och vackra färger: rött, orange, gult, grönt, blått, violett. Mindre, mörka föremål i omgivningen ser ut som de är dränkta i färg, raka linjer är böjda i alla möjliga riktningar och i gränsen mellan soliga och skuggade partier framträder ett kulört mönster”, stod att läsa i beskrivningen.

En läsare oroades i dagarna över att någon stulit skulpturen då själva prisman var borta. Men så är det alltså inte. Efter att kollat upp saken med Kumla kommun meddelas att den är på reparation, det är oklart vilket datum den sätts dit igen.

Så här ska den se ut. Arkivfoto: Anders Björk Så här ska den se ut. Arkivfoto: Anders Björk
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-14 15:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.