23 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla utökar dag för att plocka skräp till en vecka

Den 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen. Men i Kumla har man valt att utöka detta till en hel skräpplockarvecka som kommer att pågå i kommunen mellan 14-20 september.

Mycket av det skräp som finns kommer från det vi äter och dricker. Fimpen är det överlägset vanligaste skräpet och snus kommer på andra plats. Den 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2020 då hela landet, från norr till söder, gammal som ung, plockar allt skräp man ser.

Förslag kom från medborgare

Kumla kommun tar det dock steget längre med ett eget initiativ.

“Det är dags att kraftsamla för att hålla Kumla rent och snyggt. I Kumla har vi valt att utöka detta till en hel skräpplockarvecka”, skriver Kumla kommun om beslutet.

Förslaget kom från kumlingen Matilda Hermansson. Hon var i kontakt med kommunen om saken som gillade hennes ide såpass att de gick vidare med det hela. “Hon ser behovet av att informera mer om vad som faktiskt händer med vår miljö när vi kastar skräp på andra platser än i soptunnorna”, skriver kommunen.

- Detta hänger dessutom väl ihop med den avfallsplan som finns från i år. Planen består av fyra mål med ett antal delmål samt åtgärder. Ett av delmålen avser invånarnas upplevda nöjdhet av renhållning av parker och allmänna platser. Som åtgärd till detta delmål är bland annat att kommunen ska anordna skräpplockardagar, fastslår Emma Handy, som är miljösamordnare hos Kumla kommun. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-08 11:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.