Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Skott avlossades i Kumla sjöpark i lördags morse

Tidigt i lördags morse avfyrades ett skott i Kumla sjöpark. Polisen ryckte ut med flera patruller, men det var tomt på platsen när man kom fram.

Enligt polisrapporten ska tre personer ha befunnit sig i Kumla sjöpark, och för ett vittne visat upp en pistol och sagt att de skulle provskjuta med vapnet. 

Flera polispatruller på plats

Detta uppges ha hänt mellan klockan 03,50 och 03,55. Flera polispatruller var på plats, men några misstänkta gärningspersoner kunde man inte träffa på. Däremot fann man en patron som tros höra till en startpistol. En förundersökning om misstänkt vapenbrott har upprättat eftersom även startpistoler är tillståndspliktigt. 

Misstänkt vapenbrott

- Vi har landat i att någon avlossat en startpistol eftersom vi hittat en patron till en sådan, säger Christina Hallin, vid polisen Örebro. Sådant här kan absolut upplevas som dramatiskt, och vi har förståelse för att människor blir oroliga, även om en startpistol i sig är inte så allvarligt men det hade ju kunnat vara ett annat slag av vapen. 

Ingen människa blev fysiskt skadad. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-11 13:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.