03 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Skogstorpsskolan stänger högstadiet – flera fall av Covid 19 bland elever

Flera elever på Skogstorpsskolan i Kumla ska i helgen ha insjuknat i Covid 19. Det gör att högstadieskolan stänger från lunch i dag och övergår till distansundervisning. Som det ser ut just nu planerar man öppna skolan igen, med undervisning på plats på onsdag.

Det ska då bli tal om hemundervisning för elever i årskurserna 7-9. Vi har ännu inga uppgifter om hur många elever det rör sig om. Skolans elever ska ha fått ett meddelande nu på morgonen. Resten av skolan förskola till årskurs sex berörs inte.

I mailet eleverna fått framgår det att undervisningen i dag kommer ske enbart i hemklassrummen, med respektive mentorer. Sedan avslutas skoldagen vid lunchtid. Från och med i morgon blir det sedan distansundervisning “i största möjliga mån”. Eleverna uppmanas jobba med det som aktuellt i classroom, som är ett verktyg, en plattform för undervisning online. Man utlovar mer information under dagen. Man uppmanar också eleverna att stanna hemma vid något som helst symtom samt att följa de vanliga riktlinjerna om Corona.

Ska bromsa smittspridningen

– Vi har valt att göra så här för att bromsa smittspridningen nu. Vi har smittan i huset, på det här sättet ska vi stävja spridningen, säger Tina Kihlberg, biträdande rektor.

Hur många fall rör det sig om?

– Det kan vi inte svara på, vi har smittan i huset.

Hon berättar också att skolan har haft ett skuggschema sedan i våras för distansundervisning.

– Vi är väl förberedda för det här, avslutar Tina Kihlberg.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-19 9:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.