11 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Stickargänget som skickar iväg sina verk

Ett helt berg av paket har man fått ihop, och allt ska skickas iväg. Foto: Anders BjörkEtt helt berg av paket har man fått ihop, och allt ska skickas iväg. Foto: Anders Björk

Närmare 400 paket med hygienprodukter och kläder till de yngsta liven skickades under tisdagen iväg från Svenska Kyrkan. Ett gäng stickande damer är högst delaktiga i att det blir av.

Vad är det som skickas?

Ett stort badlakan. En handduk. Tvättlapp. Tre stycken tygblöjor. En stickad blöja. Tvål. Det är ingredienserna i hygienpaketet. Dessutom kläder till de väldigt små i form av tröja, byxor, mössa, sockor och ett gosedjur.

Hade mer än man trodde

- Allt är pakererat i ett täcke och kommer först skickas till Småland och därefter vidare. Ibland kan det gå till Afrika, ibland Östeuropa, det bestäms var det behövs mest. Vi har hållt på hela dagen och packat. En del av det som skickas iväg har var vi stickat själva och sen är det också mycket som vi fått av Svenska Kyrkan, fastslår Eva Linneros, som är med och arrangerar.

I våras skickades 320 paket iväg, men denna gång lutar det åt närmare 400 paket. Varannan måndag träffas de i församlingshemmet tillhörande Svenska Kyrkan för att sticka ihop. Merparten av det som stickas fixas dock till hemma. 

- I maj skickade vi iväg massa paket och då trodde vi att det inte skulle räcka till något mer i år, men det fanns så mycket över så vi insåg att vi måste vara med på en omgång till, säger Carina Grönkvist.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-19 16:11
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.