Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Personal på Kumlaby varnar föräldrar

Efter att en okänd person via telefon försökt få ett barn att följa med från fritids i Kumlaby skärper nu personal reglerna och ber föräldrar att komma och hämta och lämna barnen personligen.

Kumlaby gick ut med infon under torsdagen i ett inlägg.

"Denna info går ut till alla som har barn på skolan i årskurs F-6. Vi kommer från 7 februari att skärpa våra rutiner gällande hämtning och lämning av barn på fritids där vi vill att ni som föräldrar tar er tid och följer med, samt hämtar era barn inne på skolan.

"Har haft en incident"

Vidare står att fritidspersonal i fortsättningen inte kommer tillåta att ett barn lämnar efter endast ett telefonsamtal. Detta ska inte dock gälla de äldre barnen som ofta tar sig till/från skolan på egen hand. 

Men även där ber man föräldrar vara uppmärksamma.

Vad är då anledningen till detta?

"Anledningen är att vi nyligen haft en incident där någon, i nuläget okänd person, per telefon försökt få ett barn att lämna fritids. Vi tar nu det säkra före det osäkra och ber er att följa våra rutiner", skriver man.

Kvinna ringde och ljög

Malin Hellberg är rektor på Kumlaby skola F-6. Hon säger att det var en kvinnlig person som utgav sig för att vara barnets mamma, men som inte var det, som ringde. Personen hade aldrig ringt förr.

Är det vanligt att yngre barn kommer och går själva?

- Inte i de yngsta åldrarna. Men i övrigt är det relativt vanligt. Vår rekommendation är att barnen ska börjat årskurs 3 för att ta sig till och från skolan på egen hand, säger Malin Hellberg.

Tidigare har man skickat ut yngre barn när föräldrar ringt och sagt att de är utanför. Men från och med nu gör man alltså en permanent ändring och vill ha en fysisk överlämning, något man hoppas föräldrar är med på.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-07 13:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.