Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Delar ut nyinköpta munskydd till kunder

Hasan Cakir iklädd ett av de munskydd som nyligen beställts och delas ut. Foto: Anders BjörkHasan Cakir iklädd ett av de munskydd som nyligen beställts och delas ut. Foto: Anders Björk

La Gondola i Kumla har beställt 250 munskydd som man börjat att dela ut från fredagen, till kunder och övriga. - Vi vill vara med och bidra till ett säkrare Kumla, säger Hasan Cakir på La Gondola.

​De 250 munskydden ska ha kostat 45 kronor styck. De kom till La Gondolas ägo under torsdagen och under fredagen har man börjat att dela ut dem.

“Tycker lätt att munskydd bör användas”

- Det är ett bra munskydd, utlovar Hasan Cakir, som driver La Gondola.

Hasan Cakir mellan två kunder som fått munskydd Hasan Cakir mellan två kunder som fått munskydd

Vad är syftet för er med det här?

- Vi har tänkt på vad vi kan göra för att bidra till ett säkrare samhälle och ett säkrare Kumla. Alla borde tänka på vad de kan göra för att bidra, även små grejer räknas, säger Hasan och berättar vidare att ungefär 70 munskydd delats ut kring klockan 15.

Du tycker själv att folk bör använda munskydd eller?

- Det beror på var man befinner sig, men om man är exempelvis på ett köpcentrum eller reser med buss så tycker jag lätt att det ska användas munskydd. Man får ju avgöra själv, men alla bör vara medvetna om hur allvarlig situationen är.

Använder du själv munskydd?

- Naturligtvis, om jag är ute och vistas bland folk, då använder jag det, avslutar Hasan Cakir.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-19 16:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.