Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Sista chansen att
se skinnutställning

Tänk vad mycket man kan göra i skinn! Foto: Marie FryxellTänk vad mycket man kan göra i skinn! Foto: Marie Fryxell

På Kumla bibliotek kan man just nu se en utställning om hantverk, gjorda av elever från Nyköpings Folkhögskola, i utställningshörnan. Verken finns att se fram till och med den 26 oktober, nästa vecka.

Snygga väskor i skinn. Snygga väskor i skinn.

I utställningen finns en fin samling av läderhantverk, varav några av dem kommer med lite skriftlig information om hur just det dem tillverkades. Bakom utställningen står elever från Nyköpings Folkhögskola, som erbjuder kurser i hur man kan tillverkar sina egna skinnföremål. Kurserna är till för både nybörjare och mer erfarna skinnhantverkare.

Utställningen med läderhantverk går att se fram till och med onsdag 27 oktober, så passa på medan den finns kvar! Utställningen är öppen under bibliotekets ordinarie öppettider.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-21 15:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.