Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

"La Collina" har öppnat serveringen på högen

Prisade restaurangägaren Allesandro Granata har tagit över driften av serveringsstugan på toppen av Kvarntorpshögen, och i lördags öppnade han. - Vi ser fram emot att hjälpa besökarna att njuta av italienska smaker, säger Allesandro.

“La Collina”, som serveringen högst uppe på toppen av Kvarntorpshögen heter, är helt ny för säsongen och kommer vara öppen dagligen mellan kl. 12.30-19.30.

“Resa genom italienska smaker”

Tidigare har kaffestugan drivits av Kumla kommun men i år fick entreprenören Alessandro Granata, som även driver restaurang Cantina N3 i Örebro, möjligheten att ta över driften

-Här kommer vi erbjuda ett spännande utbud av glass i samarbete med Götlunda glass, med en del kanske oväntade smaker. Vi kommer även lansera ett nytt koncept med fylld focaccia som kommer finnas i tre olika varianter.

- Varje tugga ska vara som en resa genom italienska smaker! Vi kommer självklart även erbjuda kaffe, ekologiska drycker och lite fikabröd, säger Alessandro via ett pressutskick från Kumla kommun.

Grupper kan boka guider

Förutom smakupplevelser så erbjuder Konst på Hög magnifik utsikt över Närkeslätten och en spännande skulpturutställning med konstverk av nationellt och internationellt kända konstnärer.

Du kan med hjälp av din smartphone lyssna till en ljudguidning som finns kopplad till varje konstverk och för barn finns även en upptäcktsfärd i området.

Från och med den 1 juni kan man även göra guidebokningar för grupper till Konst på Hög. Bokning görs på visitkumla.se för den som är intresserad.

Trappan stängd för underhåll

Att ta sig upp på Kvarntorpshögen kan man göra genom att gå den mycket populära Trappan som med sina 427 steg ger både motion och utsikt över Närkeslätten. Detta är möjligt året om, men med ett undantag:

-Vi har många besökare i Trappan under större delen av året så nu är det dags att stänga den för att utföra underhåll och reparationer. Detta kommer vi göra den 14-18 juni då Trappan är helt avstängd, meddelar kulturchef Gertrud Åstrand.

Istället kan man ta bilvägen som går upp till toppen. Den är öppen för biltrafik dagligen mellan kl. 10.00-19.30 och övriga tider kan man promenera den till fots.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-08 12:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.