21 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Seger för Kumla mot Nyköping

Joakim Nilsson stod för två av Kumlas må och blev av lagkamraterna utsedd till Joakim Nilsson stod för två av Kumlas må och blev av lagkamraterna utsedd till "Matchens Greve". Foto: Kumla Hockey

HOCKEY: Det har blivit många förluster i år. Men under söndagen visade Kumla Hockey att man kan när gästande Nyköping besegrades med 4-1 i Hockeyettan Västra.

Det var endast 99 åskådare som noterades denna match. Kanske har de många förlusterna bidragit till ett tappat intresse. De tappra på plats fick i alla fall se ett Kumla som fick rejäl utdelning i mittperioden. 

" Har inte presterat det vi ska"

Förvisso tog Nyköping där ledningen med 1-0.

Men sen vände Kumla med fyra raka mål på mindre än tio minuter. Joakim Nilsson gjorde 1-1. Oscar Svanberg satte 2-1. Victor Sandin följde upp med 3-1. Nilsson blev sen tvåmålsskytt vid 4-1.

I målet gjorde Jonatan Weiderman Fornbrant en fin insats med 38 räddningar.

Jonatan i målet var på spelhumör. Foto: Alexander Viktorsson.

- En på förhand svår match där Nyköping kliver ut bäst och äger första halvan. Men när vi gör 1-1 så svänger matchen, vi får energi och hänger några kassar. Sista perioden är riktigt bra. Vi spelar enkelt och försvarar ledningen på ett bra sätt, summerar Weiderman Fornbrant.

Tror du att ni kan lyfta efter juluppehållet, eller blir det en kamp för att hänga kvar denna säsong?

- Vi har verkligen inte presterat mot vad vi hoppats och egentligen ska. Man ska inte skylla på skador och liknande men många matcher har vi lirat med tre femmor och då är det svårt att komma upp i nivå. Men samtidigt har vi varit för dåliga överlag och det är inte okej någonstans. Men vi är ett bra gäng med många skickliga hockeyspelare, så får vi ihop det efter jul så kan vi verkligen göra bra resultat, det är bara och titta på matchen idag där vi slår ett riktigt bra lag med 4-1, säger Jonatan Weiderman Fornbrant.

Detta var Kumlas femte seger på 21 matcher och nu återstår bara en match innan serien tar uppehåll. Tabellettan Mariestad väntar borta på onsdag.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-08 18:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.