28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Amanda har hittat rätt med hundar

Dino hoppar upp för att hälsa på Amanda Lejonkrans bakom disken som bjuder på en godis. Foto: Anders BjörkDino hoppar upp för att hälsa på Amanda Lejonkrans bakom disken som bjuder på en godis. Foto: Anders Björk

Att det var djur som Amanda Lejonkrans ville jobba med har hon vetat om länge. Nu har hon även tagit steget och öppnat sitt eget företag som erbjuder friskvård och rehabilitering för hundar.

Amanda startade sitt företag K9Care för ett år sedan och i augusti 2019 kunde hon flytta in med verksamheten i den större byggnad som hon och hennes man byggt på gården i Säbylund, där de bott i drygt två år.

En snabbt växande marknad

Amanda fick upp intresset för just friskvård och rehabilitering för hundar när hennes förra vovve fick höftledsdysplesi. Hon har alltid älskat djur och velat jobba med dem och sakta men säkert bringades klarhet i vad yrket skulle bli.

Diplomen på väggen skvallrar om att Amanda är välutbildad.

- Det här med friskvård och rehabilitering för hundar är absolut en växande marknad. Många är väldigt måna om sina hundar och inser att de mår bra av behandling i förebyggande syfte, säger Amanda.

Hon är dock absolut inte ensam i närområdet.

I Örebro finns tre som jobbar inom samma område, dessutom en i Hallsberg och ytterligare en i Kumla. Men Amanda räds inte konkurrensen. "Jag ser det bara som bra att det har börjat växa så", fastslår Amanda.

Samarbete med Djursjukhuset

När ska man ta hit sin hund då?

- Jag tycker att man ska se över sin hund en till två gånger om året, innan de får skador. Det är enklare att förebygga skador genom att friskvårda sin hund än att åtgärda och rehabilitera en redan uppkommen skada.

Behandling med laser på skötbordet.

Amanda har redan skaffat sig ett bra samarbete med andra "hundaktörer" i Kumla. Bland annat skickar Djursjukhuset vidare hundar till henne på remiss. Hon märker att företaget går framåt och vill fortsätta att växa.

- Jodå, jag får fler och fler kunder. De som en gång kommit blir kvar och det kommer fortfarande många nya kunder med, så det känns jättekul, avslutar kumlingen Amanda Lejonkrans.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-02 16:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.