Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Särskolan i Kumla stängs för att bromsa smittspridning

Kumla kommun stänger grundsärskolan på Kumlabyskolan tillfälligt, till den femte februari. Skälet är att man vill minska spridningen av Covid-19.
Det finns smitta i verksamheten, bland eleverna.

– Med grund i förvaltningens arbete och efter samråd med smittskydd så har jag beslutat att stänga grundsärskolans verksamhet för att minska smittspridningen, skriver Oskar Svärd som är ordförande i nämnd för livslångt lärande i ett pressmeddelande.

Förvaltningschefen, Ann-Sofie Wennerstrand fortsätter:

– Vi har haft en tät dialog med regionenen smittskydd och anledningen till att vi stänger helt är att vi har konstaterad smitta inom verksamheten och att vi måste bryta smittkedjan.

Går inte att bedriva smittsäkert

Förvaltningen har gjort en bedömning och kommit fram till att man just nu inte kan bedriva verksamheten på ett smittsäkert sätt.

– Vad gäller fritidsverksamheten så kommer den att stängas från och med fredag den 29 januari. Vi kommer dock att ha en dialog med samtliga vårdnadshavare där vi från och med måndag den första februari erbjuder fritidshem för elever som på grund av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver fritidshem, eller elever som har en vårdnadshavare som deltar i samhällsviktig verksamhet, fortsätter Wennerstrand.

Undervisningen på Kumlaby skola kommer dock att fortgå som vanligt. Verksamheterna är helt åtskilda.

Särskolan på Kumlaby har elever med särskilda behov.

Vi har sökt Oskar Svärd, ordförande för nämnden för livslångt lärande och förvaltningschefen Ann-Sofie Vennerstrand för kommentarer.(HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-28 17:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.