Gå till innehåll
Kumla

Alltfler äldre i Kumla får låna hem surfplatta

Publicerad: 25 April 2022 12:54

Kumla kommun satsar på digital tillgänglighet för seniorer. Är du 70+ kan du från och med måndag den 2 maj låna en surfplatta från Kumla bibliotek och du får möjlighet att delta kostnadsfritt i en uppstartskurs via Väntjänsten och SeniorNet.

Vi har tidigare skrivit om detta projekt som Kumla kommuns driver. Från början var gränsen för att få låna hem surfplattor 80 år, men nu sänker man till minst 70 år.

Surfplatta lånas vid Kumla bibliotek. 

Projektet är ett samarbete mellan Väntjänsten, Kumla bibliotek och SeniorNet. Det finns totalt åtta enheter för utlån och du lånar dem precis som du lånar böcker, med ditt bibliotekskort. Lånetiden är en månad. Detta är en satsning som har möjliggjorts genom medel från Region Örebro län och Samzeliusfonden. 

De som lånar en surfplatta erbjuds även att delta i en uppstartskurs där representanter från SeniorNet hjälper till att komma igång. Inga förkunskaper ska krävas. Behövs ytterligare stöd eller digitala tips är personer välkommna till bibliotekets ”Digitala första hjälpen” varje torsdag kl 15:00-17:00. 

Hjälp finns även att få hos Väntjänsten som har en grupp med seniorer som handleder jämnåriga i datakunskap. Målet är att hindren ska vara få och små! Önskar du delta i en uppstartskurs, kontakta Stefan Skärlund från Väntjänsten för att anmäla intresse. 

“Vi samlar en mindre grupp vid ett antal tillfällen under våren och försommaren”, skriver Stefan Skärlund. (ABj)

Annons

kumla