13 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kommer rugbyklubb startas i Kumla?

I Västerås startade Paul klubben med smeknamnet Tigrarna, man har växt och är flera olika lag i föreningen. Foto: Tigrarnas Facebooksida

RUGBY: Entusiastiske Paul Berg har varit med och startat runt 15 lag inom rugby i städer runtom i Sverige. Nu vill han få igång ett lag i Kumla med. - Jag gör det för att jag älskar sporten, berättar Paul Berg. 

- Jag startade upp FRIS projektet som vi kallar det för ett par år sen (Flera Rugbyklubbar i Sverige). Jag ville använda mina erfarenheter från starten av Västerås Rugbyklubb (www.tigrarna.se) till att bidra att starta upp flera klubbar i Sverige, förklarar Paul om hur allt började.

"Hoppas få respons i Kumla"

Sen dess har många nya lag startats runtom i landet i städer som Borlänge, Sala, Sundsvall, Ludvika, Mora, Luleå, Sundsvall, Mariestad, Skövde, Uddevalla, Vetlanda, Ängelholm, Västervik, Alingsås, Nyköping.

- Via detta projekt så har jag lyckats starta upp cirka 15 lag i Sverige på ett par år. Jag gör det för att jag älskar sporten och jag ger aldrig upp. Projektet är helt ideellt, men från nyår gick Svenska Rugbyförbundet in och bidrog till att betala mina resor och omkostnader.

Även damer i Västerås gillar att spela rugby. Foto: Tigrarnas Facebooksida

Paul själv har spelat rugby sen han var 11 år, nu är han 47 och är tränare för ungdomar och damer och spelar själv med så gott det går. 

- Jag har nyss börjat jobba med Kumla så jag hoppas få respons framöver både via att jag gör reklam för det och kanske kan vi få reaktioner även från dessa rader ni skriver. Om man är intresserad så kontaktar man Kumla Rugby på Facebook, så håller vi kontakten fram tills dess att vi kan köra igång en träning i veckan, förklarar Paul Berg.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-03-02 21:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.