25 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlingar prisade vid Näringslivsdag

Stefan Gullberg fick äntra scenen för att ta emot pris för sitt företag vid Näringslivsdagen. Foto: Alf MobergStefan Gullberg fick äntra scenen för att ta emot pris för sitt företag vid Näringslivsdagen. Foto: Alf Moberg

Företagen Gullbergs Sten & Fasadvård och Zymbios Logistics AB prisades. Och Richard Ekbom, som driver företaget Ekboms Delikatesser, blev "Årets Kumling" vid Näringslivsdagen under onsdagen.

Som vanligt delades pris ut till företag i två olika klasser. Det ena gällde företag med högst tio anställda, och det andra med minst tio anställda. Detta skedde på kvällen vid Folkets Hus, mellan mat och uppträdande.

Dessa fick dela på äran

Gullbergs Sten & Fasadvård vann i klassen upp till tio anställda.

Gullbergs Sten & Fasadvård startade 2008. 

"Drivs av en urkumling som satsat på en hård bransch, kanske stenhård. Företaget har på senare år utvecklats snabbt med anta anställda, omsättning och även med bibehållen lönsamhet. Företaget har fokus på sten och ses ofta i miljöer med kyrkor och slott", löd motiveringen.

Zymbios Logistics vann i klassen tio eller fler anställda.

Zymbios Logistics har koll på plantor.

"Ett företag som under många år haft uthållig och imponerande tillväxt. Här lagras många miljoner plantor som drabbas av en kall och frostig miljö. Detta företag med lager på Via Industriområde har uppmärksammats långt utanför kommungränsen", löd motiveringen här.

Därefter blev Richard Ekbom utsedd till "Årets Kumling"

Richard Ekbom driver "Ekboms Delikatesser"

"En person med många strängar på sin lyra och detta med stor energi och framåtanda. Idrottsbakgrund på isrinkarna bar honom ända bort till röda Ryssland. Tillbaka i hemstaden Kumla har denna person satsat på matnyttigheter som kallas delikatesser, matmarknad och havskäk, även om han ibland svänger sig med engelska. Denne Kumlason brinner för att utveckla det nära i form som odlat, fiskat eller förädlat. Denne ställer sig gärna i centrum med kaptensmössan käckt på svaj", var motiveringen om Richard Ekbom.

Tidigare under dagen skedde frukostmöte vid Folkets Hus och därefter lunch vid Goda Rum för deltagande. Näringslivsdagen arrangeras av Kumla Promotion, Kumla kommun, Företagarna och Kumlas banker.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-06 22:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.