Gå till innehåll
Kumla / Sport

Vinnarna Eddas Horsepower med isländska flaggan. De ledde SM säkert från första dagen till den sista på söndagen. Foto: Gunnel Karlsson

Eddas hästar SM-vinnare
- hemmalaget sexa

Publicerad: 1 August 2022 13:02

RIDSPORT: Eddas Horsepower från Riddarhyttan tog hem titeln när lag-SM för Islandshästar avgjordes i Kumla på Örsta kulle under helgen. Hemmalaget Hrimfaxi Goldies slutade sexa.

Eddas Horsepower med sina sex ungdomsryttare på isländska springare visade sig vara omutliga under årets lag-SM. De tog ledningen i poängligan redan efter första dagen och höll den ända in i mål på söndagen. 

Det tävlades i tolv individuella grenar samt den avslutande lagshowen. Eddas Horsepower - laget kommer från Riddarhyttan med omnejd i Västmanland, Skinnskattebergs kommun - vann ett fåtal grenar men visade en imponerade jämnhet i toppen och satte pricken över i med att få domarnas högsta betyg för sin lagshow.

Eddas Horsepower under sin lagshow, som skrämde domarna till höga poäng! Foto: Gunnel Karlsson

Hemmalaget med Lydia Lindroth i täten blev sexa i sammandraget.

För hemmalaget Hrimfaxi Goldies, som var titelförsvarare, gick det lite trögare i år.  Laget slutade på en sammanlagd sjätteplats bland de 14 lagen. Under söndagen noterades en fin tredjeplats i Speedpass för Moa Grenehed på Viktor medan lagshowen med Ronja Röverdotter-tema inte riktigt gick hem hos domarna (blev åtta). 

De allra yngsta hemmaryttarna i Hrimfaxi Framtid slutade tolva i poängsammandraget och skaffade sig säkert en massa ny tävlingserfarenhet.

För arrangörsklubben Hrimfaxi Islandshästförening var det givetvis ett stort åtagande att ro tävlingen i land med alla moment från torsdag em till söndag. En uppvisning i kvinnokraft vilken ser ut att ha lyckats med bravur.

Annons

kumla