03 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

De red in pengar till Cancerfonden

Islandshästarna samlade innan avfärd. Det blev en tur på nästan två timmar. Foto: Hrimfaxi IslandshästföreningIslandshästarna samlade innan avfärd. Det blev en tur på nästan två timmar. Foto: Hrimfaxi Islandshästförening

I helgen red 24 ekipage från Hrimfaxi Islandshästförening samtidigt på vägarna kring Kumla. De samlade genom sin ritt in pengar till Cancerfonden. - Det var en fantastisk uppslutning, säger Linda Franzon från klubben.

Sammanlagt var det 24 ridekipage med.

Tanken var att rida i Hällabrottssamhället upp i skogen och sen tillbaka genom samhället. Men då man blev så många så hade man förstört stigarna i skogen. Så turen gick istället från Örsta upp mot Sandstenstorp, Folkatorp sedan tillbaka mot Örsta där klubbanläggningen finns.

Rekord i deltagare

Linda Franzon och Helle Lindgren från Hrimfaxi islandshästförening berättar

- För att vara med på ritten fick varje ekipage betala 100 kr som oavkortat gick till Cancerfonden. Vi delade även insamlingslänken på sociala medier i vår förening för att få andra att frivilligt vara med att bidra.

Turen tog cirka en och en halv timme.

- Insamlingen till cancerfonden är för närvarande uppe i 3 600 kr, men det går fortfarande att skänka sitt bidrag. Man kan söka på Cancerfonden.se och Hrimfaxi Rosabandetritt 2020.

Vad har ni för kommentar till det hela såhär efteråt?

- Att det var en fantastisk uppslutning, vi har aldrig varit så här många sen första ritten 2014. Att få förena en så god sak med nöje samt gemenskap och att vi har så fantastiska hästar som ställer upp vill vi också nämna.. Vi ser redan fram emot nästa års ritt och hoppas så klart att vi väckt intresse för vår härliga klubb och våra fantastiska islandshästar, avslutar Linda Franzon och Helle Lindgren. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-27 0:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.