Gå till innehåll
Kumla / Sport

Rasmus Karlsson vinnare av Lions ungdomsstipendium

Publicerad: 4 December 2023 12:34

Speedwayföraren Rasmus Karlsson har tilldelats Lions Club Kumlas ungdomsidrottsstipendium för 2023. Karlsson blev under året individuell världsmästare i klassen 250 cc.

Lions Club Kumla har under många år delat ut ett stipendium till någon stor talang inom kommunen. De senaste åren under och efter pandemin, då det varit sämre ekonomi i klubben, har det inte delats ut något men nu tyckte man att det var dags. 

Från Liverpool till Kumla

I samband med söndagens julmarknad på Kumla bibliotek delade Lions president Lillemor Edstam Andersson ut årets ungdomsidrottsstipendium till speedwayföraren Rasmus Karlsson.

En ung man som håller en medalj framför en grupp människor.

Rasmus Karlsson hann hem till Kumla från Liverpool.

Rasmus startade sin racingkarriär redan som 5-åring i Indianernas speedwayskola. Redan tidigt var det klart att han var en stor talang. I juli 2021 stod Rasmus som segrare i ungdoms-SM för 85 cc 13 år gammal.

2022 blev det åter seger, såväl individuellt som i lag-SM och par-SM, med nu på den större 250 cc. Ett år senare, i juli 2023, fick Indianerna sin förste individuelle världsmästare någonsin i 250 cc och Sverige sin förste sedan Tony Rickardsson vann sitt sista guld på stor hoj 2005.

15-årige Rasmus Karlsson vann då officiella ungdoms-VM för 250 cc i Målilla. I lördags gratulerades Rasmus på FIM AWARDS 2023 stora gala i Liverpool för årets olika segrare. Dagen efter var han hemma i Kumla för att ta emot Lions stipendium som förutom ära är på 8000 kr.

Annons

kumla