28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlafirare hälsade rallyveteraner

Även en gammal folka får vara med när det är Midnattsolsrally i nostalgiversion. Foto: Lars LitzénÄven en gammal folka får vara med när det är Midnattsolsrally i nostalgiversion. Foto: Lars Litzén

Hundratals semesterfirande Kumlabor och tillresta tog chansen att titta på gamla rallybilar, som rullade in kring torget mellan regndropparna på fredag eftermiddag.

Det var full fart på torget och en otålig väntan innan rallybilarna dök upp. De hade kört specialsträckor i Rönneshytta och på motorbanan i Hallsberg innan det blev ett snabbt gästspel i Kumla, som var en passerkontroll för de cirka 150 tuffa bilarna. De puttrade in efterhand under några timmar och drog sedan vidare mot Östernärke.

Framåt kvällen blev det plats för nostalgiafton på torget med ännu mer fyrhjulshistoria och muntrationer för de många motorintresserade Kumlaborna. (LLz)

Laddar spelare...
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-12 15:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.