28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Inferno av raketer sköts mot fängelset

Utanför fängelset brann det ännu vid ett par mindre ramper efter raketskjutning och en banderoll fladdrade. Foto: Lennart BjörkUtanför fängelset brann det ännu vid ett par mindre ramper efter raketskjutning och en banderoll fladdrade. Foto: Lennart Björk

Strax efter kl 22:30 startade ett inferno av raketer skjutas in mot fängelset. Dessutom hängdes en banderoll upp på stängslet mot fängelseområdet. Polisen kom och spärrade av,

Det var nog många boende i Kumla som hajade till när det kraftiga smattret av skjutande började ljuda sent under torsdag kväll. Ljudet höll i sig flera minuter i sträck och det var alltså utanför anstalten det sköts.

Text syntes inte i blåsten 

Vid ett besök utanför anstalten kort senare syntes två fyrverkeriramper fortfarande brinna och en gul banderoll hängde på stängslet till fängelset. Det blåste dock så kraftigt att det var svårt att se vad som stod på den.

Foto: Lennart "Nutta" Björk

Kort därefter dök polis upp på platsen och de spärrade då av vägen utanför infarten till fängelset. "Ni får inte köra längre utan svänga in där", sade en polis med höjd arm och pekade in mot Orkla Foods.

Enligt polisen på plats ska man inte ha omhändertagit någon.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-02 23:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.