24 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hotade tända eld på sig själv

Den 14 juni ringde en man i Kumla till SOS och hotade att tända på lägenheten han befann sig i alternativt spränga sig själv i luften. Polis och brandkår kom snabbt till platsen.

En polisförhandlare fick kontakt med den desperate mannen och lyckades tala mannen till rätta som till slut kom ut ur lägenheten och lät sig gripas av polis.

Väl inne i lägenheten hittade polisen en dunk med bensin och det fanns också en mindre mängd bensin på golvet. Om mannen hade tänt på bensinen hade det kunnat orsaka en brand i fastigheten där det fanns flera människor.

Dubbel medicindos

Mannen som hotade att tända på är i 30-årrsåldern. Han berättar att han nyligen blivit utskriven för psykiatrin. Den utlovade eftervården blev aldrig av och han blev mer och mer snurrig. Just den här dagen hade han tagit dubbel dos av sina mediciner och mådde inte bra. Han hade aldrig för avsikt att tända på lägenheten, berättade han inför tingsrätten.

Nu har mannen dömts för förberedelse till grov mordbrand. Han döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-02 13:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.