28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Skorna minner om utvisade ungdomar

Många ensamkommande ungdomar som fick en fristad 2015 i Kumla har nu tvingats fly igen. Foto: LäsarbildMånga ensamkommande ungdomar som fick en fristad 2015 i Kumla har nu tvingats fly igen. Foto: Läsarbild

På tisdagen stod det flera par skor vid Kumla station, som ett påträngande minne om de afghanska ungdomar som tvingats lämna Kumla.

- Under hösten 2018 och våren och sommaren 2019 har vi oräkneliga gånger stått på perrongen och sagt "Hej då, vi ses igen, ta hand om dig, du fixar det här" till ungdomar som har sitt liv i Kumla men som tvingats till en ny flykt, berättar Linda Karlsson, Föreningen Hitta hem i Kumla.

Skor med en avskedslapp.

- Människor har gått förbi, på väg till arbete och skola och inte anat vad som händer. Människor ska inte bara få försvinna obemärkt från en liten stad som Kumla.

Har du sett Ali?

"Har du sett Ali?" är rubriken för den manifestation som pågår sedan 1 september. Runt om i landet, på offentliga platser, placeras skor med en avskedslapp ut för att symbolisera dem som inte längre är kvar här. Föreningen i Kumla satte ut de tomma skorna på tisdagen vid stationen.

Manifestationen  på tisdagen skedde samtidigt som en massutvisning pågick med flyg till Afghanistan, ett land som befinner sig i krig.

- Det handlar om våra familjemedlemmar, våra jobbarkompisar, skolelever, idrottskamrater, församlingsmedlemmar och grannar, vill Linda Karlsson påminna om. (LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-10 16:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.