Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

"Då har det hänt igen!
I Kumla kommuns fullmäktige"

Det var på måndagens sammanträde som fullmäktiges ordförande Dan-Åke Moberg (s) gör två helt oacceptabla kränkande utfall av den sämsta sorten på vår personal, fullmäktiges sekreterare och kommunens jurist, när de berättade vad lagar och förordningar säger, de gjorde helt enkelt sitt jobb bara.

Fullmäktige hade sitt sammanträde på en skola i Kumla, våra skolor är idag en viktig aktör för att hindra kränkande behandling. Som tur är fanns inga elever närvarande, men symboliken.

Ärendet var att vi skulle ta ställning för ett generösare hållningssätt i flyktingmottagning, alltså hjälpa andra människor.

Då Moberg (s) inte kunde göra vad han ville, utan i detta ärende fanns det reglerat i kommunallagen vad man fick göra vilket våra tjänstemän informerade om. (Se nedan)

I fullmäktige måste det vara nolltolerans för att sådant ska kunna hända, speciellt från dess ordförande, som i rangordning är Kumla kommuns högste politiker och ska vara en god företrädare för Kumla kommun.

Att Kumlas socialdemokrater låter detta ske gång på gång har vi ju vant oss med men att nu se moderaterna som ingår i Kumlas majoritet stillasittande låta detta ske är anmärkningsvärt.

Och att Mobergs presidiekamrater, vice ordföranden (m) och andre vice ordföranden (fp) för fullmäktiges sammanträde, inte reagerar gör det ju inte bättre.

Som tur är finns allt väl dokumenterat på webb-TV så partikamraterna i Kumlas majoritet (s) och (m) kan nu inte komma med efterhandskonstruktion att det berodde på att någon politisk motståndare retat upp Moberg innan.

Eftersom det inte är första gången personer kränks så är vi från centern och kristdemokraterna nu trötta på detta beteende och vi utgå från att fullmäktiges ordförande Dan-Åke Moberg (s) i samband med nästa fullmäktige offentligt ber fullmäktiges sekreterare och kommunens jurist om ursäkt och noga överväger sitt uppdrag som fullmäktiges ordförande.

Som sagt, de gjorde helt enkelt sitt jobb bara!

Kommentera artikeln
Publicerad: 2015-09-22 17:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.