25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Pensionärer i protest mot höjda matpriser

Att priset för att äta på Kvarngården höjs ogillas av de boende pensionärerna. De har skickat in en protestlista. Foto: Anders BjörkAtt priset för att äta på Kvarngården höjs ogillas av de boende pensionärerna. De har skickat in en protestlista. Foto: Anders Björk

Över 30 pensionärer på Kvarngården har skrivit på en protestlista mot att höjda matpriser på boendet väntar vid årsskiftet. Kumla kommun har tagit beslutet att höja priset från 55 till 75 kr.

Det kostar 55 kr att äta på Kvarngården för de pensionärer som bor där, och övriga gäster. Men vid årsskiftet väntar en höjning till 70 kr. Från 1 juli 2020 kommer sen ytterligare en höjning upp till 75 kr.

"Trodde ni jobbade för de svaga"

Detta gillas inte av de boende på Kvarngården som skickat in en protestlista till kommunen gällande beslutet. 33 namn har skrivit under med förhoppningen att beslutet ändras. Så här lyder texten.

Lapp på plats för att informera om höjningen.

"Vi tycker inte att man kan höja kostnaden för mat med så mycket på Kvarngården. Vi tycker att man spar in i kommunen på de svaga, alltså pensionärer. Vi trodde att man jobbade för de svaga och de som inte kan svara för sig. Ni måste hitta bättre lösningar på era besparingar som måste göras i kommunen. Vi skickar med en protestlista med underskrifter och hoppas ni tar till av er protesten och gör något åt det" / Mvn pensionärer & omsorgstagare på Kvarngården. 

Enligt personal vid bespisningen hos Kvarngården är det 70-80 personer som äter där vardagar och oftast ännu fler helger. Men många har sagt de ska sluta äta där när prishöjningen träder i kraft.

Beslutet om höjda matavgifter fattades av Samhällsbyggnadsnämnden och höjningen gäller inte bara Kvarngården utan även äldreboendet Kungsgården och kommunens äldreboende i Sannahed.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-02 14:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.