Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Problem med taket på bibblan i Kumla

Det är själva mittgången som är avspärrad till att arbetet är klart. Foto: Anders BjörkDet är själva mittgången som är avspärrad till att arbetet är klart. Foto: Anders Björk

Ett sprinklerrör i taket på biblioteket har lossnat och måste repareras. Det innebär att en del av biblioteket är avspärrat tillsvidare.

Det var en slump som gjorde att det upptäcktes att ett tungt sprinklerrör släppt i taket. Röret måste fästas på igen varför en del av bibliotekets område är avspärrat och en stor byggställning nu står där. 

De lampor som brukar hänga från taket är nedtagna.

- Vi behöver inte skaffa ett nytt sprinklerrör, men fästa upp det ordentligt igen. Det är lite bökigt. Det var tur att det upptäcktes, annars hade det kunnat börja spruta ut vatten, säger en arbetare från kommunfastigheter på plats. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-03 17:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.